Duif gevonden? Zo vindt u de eigenaar!

Duiven.Startpagina
09 Mei, 2009 09:37

Als u een duif gevonden hebt met een kunststof ring dan betreft het in de meeste gevallen een postduif.

De eigenaar van een postduif kunt u als volgt opsporen:

Nederland (NL)

http://www.npo.nl/welkom-bij-de-npo/duif-gevonden vul het jaartal in (laatste 2 cijfers) en het volgnummer (7 cijfers), klik daarna op ‘zoeken’ en u krijgt het telefoonnummer van de eigenaar of een formuliertje wat u kunt invullen.

België (BE)

http://www.kbdb.be/Verdwaalde.htm Eerst het volgnummer (7 cijfers) en daarna het jaartal in 4 cijfers (de belgen doen vaker dingen andersom) Daarna klikt u op verzenden en u krijgt instructies of een telefoonnummer.

Wat als dit geen oplossing biedt?

Als het telefoonnummer fout is dan kunt u dit melden per email aan de NPO secretariaat@npo.nl of in het geval van een Belgische duif bij de KBDB nationaal@kbdb.be, zij zullen dan pogen de juiste eigenaar op te sporen (dit geldt ook als het telefoonnummer wel bij de eigenaar van de ringenserie hoort, maar hij de duif heeft weggegeven of verkocht en de eigenaar niet meer weet)

Als de eigenaar niet de duif komt halen kunt u deze bij een Centraal Hok brengen. Een lijst van Centrale Hokken vindt u hier:

Overigens is de eigenaar verplicht de duif op te halen c.q. goede afspraken met u te maken. Doet hij dit niet dan kunt u een klacht indienen. Hij/zij overtreedt dan de reglementen van de NPO. Laten we hopen dat het niet zover hoeft te komen.

 

Dit topic is gesloten, er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.